Johann Sebastian Bach fyller 333 år, och det firas i Brännkyrka kyrka

I år fyller Johann Sebastian Bach 333 år, och det firar vi under 3 + 3 + 3 tillfällen i vår! I sex gudstjänster framförs olika delar ur Bachs H-mollmässa, och i tre konserter ges prov på flera av kompositörens största mästerverk. Välkommen till ett annorlunda jubileum i Brännkyrka kyrka!

Söndag 21 januari 11.00
H-mollmässan i mässan
Christe eleison. Laudamus te. Domine Deus. Et in unum Dominum. Benedictus. Mia Lundell, alt, Johan Christensson, tenor, Mattias Nilsson, bas, barockensemble.

Söndag 4 februari 11.00
H-mollmässan i mässan
Qui sedes ad dextram Patris. Quoniam tu solus sanctus. Et in Spiritum sanctum Dominum. Agnus Dei. Alt, Bas, barockensemble.

Söndag 18 februari 11.00
H-mollmässan i mässan
Kyrie eleison (3). Gratias agimus tibi. Cum Sancto Spiritu. Patrem omnipotentem. Brännkyrka motettkör, barockensemble.

Söndag 11 mars 11.00
H-mollmässan i mässan
Kyrie eleison (1). Qui tollis peccata mundi. Et incarnatus est. Crucifixus. Brännkyrka motettkör, barockensemble

Onsdag 21 mars 18.00
Födelsedagskalas på 333 årsdagen!
Brandenburgkonsert nr 5. Flöjt, Violin, Cembalo, Orgel, barockensemble.

Söndag 25 mars 18.00
”G-dur och e-moll”
Orgelkonsert i paralleltonarter med Helena Holmlund! Bl. a. Triosonat i e-moll, duetter ur Clavier-Übung III

Påskdagen 1 april 11.00
H-mollmässan i mässan
Crucifixus. Et resurrexit. Cum Sancto Spiritu. Patrem omnipotentem. Dona nobis pacem. Brännkyrka motettkör, barockensemble.

Söndag 15 april 11.00
H-mollmässan i mässan
Gloria in excelsis. Credo in unum Deum. Confiteor. Sanctus. Brännkyrka motettkör, barockensemble.

Söndag 6 maj 18.00
Mässa i h-moll 3×3×3=27 satser
Brännkyrka motettkör, Saga Ehrling Nordwall, sopran, Mia Lundell, alt, Johan Christensson, tenor, Mattias Nilsson, bas, barockorkester, Robert Zelizi, musikalisk ledning

Lunchkonserter i Vårfrukyrkan

Utöver serien i Brännkyrka kyrka uppmärksammas Bach även vid lunchkonserterna i Vårfrukyrkan 21 februari, 7 mars, 21 mars, 4 april och 18 april. Lunchkonserter ges onsdagar jämna veckor kl. 12.00, och 12.30 serveras sopplunch.

Men varför firar vi Bach 333 år?

Läs om vad 333 kan betyda i Bachs värld, talmystik och ohörbar musik i den här artiken från senaste Brännkyrkabladet.

Brännkyrka kyrka
Fri entré vid alla tillfällen

Robert Zelizi

E-post: robert.zelizi@svenskakyrkan.se