Film och existens i Fruängen

Kom till församlingens biokvällar för vuxna! Vi visar film med livsåskådningstema och inbjuder till samtal efteråt för den som vill. Vår filmanläggning har både vit duk och komplett ljudsystem, vilket ger en förstklassig bioupplevelse.

Filmer våren 2017

6 februari: Mina eftermiddagar med Margueritte (Frankrike, 2011)

En kärleksfull lovsång till den enkla människan och det inte alltid
okomplicerade vardagslivet i en fransk by. Med Oscarnominerade och
Cannesbelönade Gerard Depadieu i rollen som den snälle men lite socialt handikappade Germain som möter 95-åriga Margueritte på en parkbänk en solig eftermiddag.

27 mars: Taxi Teheran (Iran, 2015)

Befriad från husarrest men belagd med yrkesförbud fortsätter den iranske regissören Jafar Panahi oförtrutet att göra film. Passagerare av alla slag berättar öppenhjärtligt om sina liv för taxichaffören som spelas av regissören själv. Med kameran på instrumentbrädan i sin mobila filmstudio lyckas Panahi med både humor och dramatik ge en bild av dagens Iran.

Mariasalen, Vårfrukyrkan

Måndagar, 18.00 – ca 21.00.

Ingen avgift eller föranmälan, det är bara att komma!

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se