Eftermiddagsbio i Vårfrukyrkan, Fruängen - Återstoden av dagen med Anthony Hopkins och Emma Thompson - 24 februari

Vi ser film med livsåskådningstema och inbjuder till samtal efteråt för den som vill.

24 februari: Återstoden av dagen
Butlern Stevens arbetar på godset Darlington Hall under upprinnelsen till andra världskriget, och när hushållerskan Miss Kenton anländer väcks känslorna till liv. Men lojaliteten mot den tyskvänlige arbetsgivaren är ett hinder. Brittisk dramafilm från 1993 som nominerades till åtta Oscarsutmärkelser, baserad på nobelpristagaren Kazuo Ishiguros mästerverk.

24 mars: Babettes gästabud
Vem är Babette som en ovädersnatt 1871 anländer till den jylländska västkusten på flykt från Paris? Hon har förlorat allt hon äger och söker sin tillflykt hos två fromma prästdöttrar. Hon blir en oumbärlig del av den lilla kristna gemenskapen som är underkastad den döde prästens stränga levnadsregler.

28 april: The Square
Ruben Östlunds stora internationella genombrott utspelar sig i Stockholms konstvärld och kretsar kring en installation på temat tillit, där ett flertal udda relationer utspelar sig. Filmen är nominerad till en Oscar i kategorin Bästa utländska film.

Vårfrukyrkan, Mariasalen
Lördagar 14.30–ca 18.00