Vi visar de populäraste barnfilmerna på lördagar, kl. 11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan och kl. 15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem. Roliga timmen är en klubb, men det kostar ingenting att bli medlem! Du får ett medlemskort vid entrén första gången du kommer, och det gäller på båda filmvisningsställena hela terminen. I Fruängen har vi en enkel servering före filmen, i Brännkyrka har vi servering ibland. I entrén ordnar vi dessutom försäljning av godis och läsk till bra priser. Kom gärna i god tid, så får du en bra plats! Alla filmer har svenskt tal och är barntillåtna i vuxens sällskap.

Program våren 2019

19 januari
Biet Maya 2 – På nya honungsäventyr

Mayas bikupa surrar av spänning och glädje, de har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis som berättar om det stora honungsspelet.

26 januari       
LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet

Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå!

2 februari         
Varghunden

En animerad film baserad på Jack Londons äventyrliga och klassiska roman. Vi får följa Vittand, en varghund som får uppleva både det värsta och det bästa av människor under guldruschen i Alaska.

9 februari      
Superhjältarna 2

Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka! Den här gången står mamma Helen i rampljuset, medan pappa Bob stannar hemma med barnen Violet, Dash och Jack-Jack.

16 februari    
Hotell Transylvanien 3: En monstersemester

Dracula och gänget tar en välbehövlig semester från hotellet för att åka på lyxkryssning, men ombord på skeppet finns en viss Van Helsing…

23 februari      
Mary och häxans blomma
Mary tillbringar sommarlovets sista dagar hos en äldre släkting på landet och har vansinnigt tråkigt. En extra trist dag följer hon efter en katt in i skogen, hittar en gammal kvast och en ovanlig blomma…

2 mars         
Bob & Max – Ludna hjältar

Bävern Bob lever ett enformigt liv, men en dag knackar den äventyrslystne katten Max på hans dörr och allting vänds upp och ner.

9 mars        
Show Dogs

Rottweilern Max är polis och jobbar under täckmantel på världens mest exklusiva utställning för hundar. Till sin hjälp har han en mänsklig partner.

16 mars      
Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid.

23 mars      
Christoffer Robin & Nalle Puh

Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, har nu blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och behöver sina gamla vänner…

30 mars      
Karlsson på taketKarlsson på taket på barnfilmklubben Roliga timmen i Brännkyrka församlingKarlsson är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år, och på dörren till hans takhem står det ”Här bor världens bästa Karlsson”. Se den tecknade versionen av Astrid Lindgrens älskade Stockholmsskildring!

6 april         
Ensamma i rymden

I en inte allt för avlägsen framtid färdas det gigantiska rymdskeppet Svea med endast två passagerare – 12-åriga Gladys och hennes lillebror Keaton. Barnen har flytt från ett trasigt jordklot och är på väg mot planeten Vial.

13 april      
Scooby-Doo – Pirater i sikte!

Skräcken tar över på havet när Scooby-Doo och gänget åker iväg på en kuslig tripp till en av världens mest mystiska platser – den legendomspunna Bermudatriangeln!

20 april      
Påskafton, ingen filmvisning

27 april      
Hundhotellet

En natt stjäl två tjuvar en egyptisk brevpress hemma hos hunden Sture. Nästa dag reser Sture och hans kompis Picasso till Paris, men råkar istället hamna på hundhotellet Rosenknoppen. Karl-Bertil Jonsson-tecknaren Per Åhlins långfilm är ett säkert kort hos både stora och små!

4 maj       
Krakel Spektakel

Annabell Olsson är äldre än sju men yngre än elva. Hon har tre nyfödda trillingsyskon som mest är till besvär och en farmor som rymmer ett större äventyr än vad Annabell kan ana. På farmors lantställe finns en bok och i boken finns ett olöst mysterium…

11 maj     
Yoko

En ung yeti, Yoko, fångas i en transport med exotiska djur och hamnar i Europa. Han lyckas rymma och söker skydd hos 11-åriga Pia. Efter en trevande inledning blir de två vänner. Pia förstår att onda människor jagar Yoko och försöker skydda honom.

18 maj     
Terminsavslutning  med sommarfilmer, bland annat Kalle Anka och Pippi Långstrump
Vi ser på film i cirka en timme och efter detta dricker vi kaffe, saft/läsk och äter kakor. Förtäring är frivillig och till självkostnadspris.

Film visas på lördagar

11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan

15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem

Kontaktperson

Ingemar Cederlund

Församlingspedagog

E-post: ingemar.cederlund@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 23

Mobil: 073-965 66 59