SONY DSC

Vårens filmer

21 januari: Robinson Crusoe
Från 7 år, 1 tim 31 min

Den pigga papegojan Tisdag bor på en exotisk paradisö tillsammans med sina skojiga djurvänner. Men Tisdag drömmer om att upptäcka världen. Efter en våldsam storm hittar Tisdag och hans vänner en underlig varelse på stranden: Robinson Crusoe…

28 januari: Hitta Doris
Från 7 år, 1 tim 43 min

Det har gått ungefär ett år sedan Nemos äventyr och glömska Doris lever ett härligt liv vid revet tillsammans med Nemo och Marvin. Plötsligt en dag minns att hon att hon har en familj, som kanske letar efter henne.

4 februari: Ice Age – Scratattack
Barntillåten, 1 tim 35 min

Scrats ständiga jakt på det svårfångade ekollonet skjuter ut honom i rymden där han av misstag sätter igång flera kosmiska händelser som förändrar och hotar Ice Age-världen. För att rädda sig själva måste Sid, Manny, Diego och resten av gänget ge sig ut på en resa som blir full av skratt, äventyr och exotiska platser.

11 februari: Historien om musen Gamba
Från 7 år, 1 tim 30 min

Gamba är en storstadsmus med stort mod och en stark längtan efter äventyr. Tillsammans med kompisen Mampuku ger han sig av mot havet och givetvis händer det en massa spännande saker på vägen.

18 februari: Husdjurens hemliga liv
Från 7 år, 1 tim 31 min

Favorithusdjuret Max liv vänds upp och ner när hans ägare kommer hem med en ouppfostrad blandras som heter Duke. Efter en tids gnabb måste det dock lägg sina gräl bakom sig. Den vita kaninen Snöboll bygger en armé av övergivna husdjur och planen är att hämnas på alla glada husdjur och deras ägare.

25 februari: SVJ – stora vänliga jätten
Från 7 år, 2 tim

En spännande berättelse om en ung flicka från London och en mystisk jätte som trots sitt skrämmande utseende visar sig vara en vänlig själ som introducerar henne för de underverk och faror som lurar i Jättarnas land.

4 mars: Ratchet & Clank
Från 7 år, 1 tim 34 min

Två osannolika hjältar kämpar för att stoppa en avskyvärd rymdvarelse från att förgöra alla planeter i Solana-galaxen. Ratchet och Clank snubblar över ett farligt vapen och går ihop med ett gäng färgstarka hjältar för att kunna rädda galaxen.

11 mars: Den lille prinsen
Från 7 år, 1 tim 47 min

Återupptäck en av tidernas mest älskade historier. Oscarsnominerade regissören Mark Osborne (Kung Fu Panda) står bakom denna animerade filmversion av Antoine de Saint-Exupérys kultförklarade barnbok ”Den lille prinsen”.

18 mars: Storkarna
Från 7 år, 1 tim 27 min

Storkarna levererar bebisar… eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt ett globalt internetföretag. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men råkar av misstag sätta igång maskinen som producerar människobarn. En oemotståndlig liten flicka blir resultatet…

25 mars: Peter och draken Elliot
Från 7 år, 1 tim 43 min

I många år har den gamle träsnidaren Mr Meacham underhållit traktens barn med sina historier om den farliga draken som bor långt in i den djupa skogen. För hans dotter Grace, som jobbar som skogsvaktare, är dessa berättelser inte mer än överdrivna historier. Tills hon möter Peter, en 10-åring som påstår sig leva i skogen tillsammans med en enorm, grön drake vid namn Elliott…

1 april: Trolls
Från 7 år, 1 tim 32 min

Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till.

8 april: Pojken och världen
Från 7 år, 1 tim 19 min

Cacu är en liten pojke som bor med sina föräldrar i ett hus där regnskogen börjar. När hans pappa åker in till staden för att söka jobb åker Cacu efter för att hitta honom igen. Sökandet leder både hit och dit. En film för hela familjen. Dialogerna är på fantasispråk.

15 april: Påsklov – ingen film

22 april: Jakten till månen
Från 7 år, 1 tim 31 min

Mike Goldwing, en modig och bestämd 12-årig pojke, är son och sonson till NASA-astronauter. En excentrisk miljardär tänker försöka sudda ut Apollo 11-astronauternas insats ur historien. Mike ser sig tvingad att ge sig ut i rymden för att rädda både jordens och sin familjs framtid…

29 april: Kubo och de två strängarna
Från 7 år, 1 tim 42 min

I det antika Japan, på en klippa högt ovan havet, bor en pojke vid namn Kubo. Den streetsmarte och godhjärtade rackarungen lever ett enkelt liv, och roar sig med att förgylla tillvaron för byns övriga invånare genom att berätta sagor med hjälp av papperskonsten origami.

6 maj: Peter Pan
Barntillåten, 1 tim 17 min

Följ med Peter Pan, Tingeling och deras vänner på en underbar resa, från den gnistrande stjärnhimlen över London, hela vägen till det fantastiska Landet Ingenstans! Peter Pan är berättelsen om den flygande pojken som aldrig vill växa upp, och som visar oss att barndomens drömmar kan leva för evigt.

13 maj: Djungelboken
Barntillåten, 1 tim 18 min

Djungelboken är en av Disneys mest populära filmer genom tiderna. Inspirerad av Rudyard Kiplings böcker, bjuder Djungelboken på en spännande berättelse, massor av skratt och svängig musik som får det att kittla dödsskönt i kistan!

20 maj: Avslutning med sommarfilmer – Kalle Anka m. fl.

Vi ser på film i cirka en timme och efter detta dricker vi saft/läsk, kaffe och äter kakor. Förtäring är frivillig och till självkostnadspris.

Medlemskort och servering

Medlemskort i filmklubben Roliga timmen kostar 75 kronor för en hel termin per person, även vuxna. Kortet gäller på båda filmvisningsställena, och oavsett om du kommer en gång eller alla gånger. Du får det vid entrén första gången du besöker Roliga timmen. Sedan får du hem en faktura.

I Fruängen har vi en enkel servering före filmen, i Brännkyrka har vi servering ibland. I entrén ordnar vi dessutom försäljning av godis och läsk till bra priser.

Kom gärna i god tid, så får du en bra plats!

Film visas på lördagar

11.00 i Mariasalen, Vårfrukyrkan

15.00 i Salomosalen, Brännkyrka församlingshem

Kontaktperson

Ingemar Cederlund

Församlingspedagog

E-post: ingemar.cederlund@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-447 11 23

Mobil: 073-965 66 59