Friskvård för par i Vårfrukyrkan, Fruängen

PREP är en förebyggande utbildning för par. Det är ingen terapi och kursen handlar inte främst om att lösa problem man redan har utan tanken är att lära sig uttrycka sina förväntningar tydligare samt att kommunicera så att onödiga konflikter kan undvikas. Det är en kurs med korta introduktioner i storgrupp och sedan får paren tid att öva. Integriteten för respektive par är väl skyddad och ingen ska prata om sin relation inför andra.

Exempel på teman under kursen:

· Förväntningar på förhållandet
· Konfliktmönster
· Modeller för problemhantering
· Förlåtelse, försoning
· Sensualitet, intimitet
· Värderingar
· Humor och glädje

Kursen startar fredag 16 mars med middag 18.00 och håller på till cirka 15.00 söndag 18 mars. Paren bor hemma under helgen. Deltagarna kommer att få ett mer utförligt program på plats. Avgift: 600 kronor/par inklusive övningsbok, fredagsmiddag, fika och luncher.

Anmälan till Familjerådgivningen på familjeradgivning.brannkyrka@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 45.

Församlingsmedlemmar ges plats i första hand och i mån av plats är övriga välkomna!

Lennart Melander

Vik. familjerådgivare