Frukost med - En resa till Riga

Samtal kring teman som rör andlighet, sökande och samhällsaktuella frågor, med inbjuden gäst och samtalsledare.

Program hösten 2017

30 september: Extraordinär
Hildegard av Bingen, född år 1098 var en extraordinär kvinna. Förutom att hon var abbedissa i ett stort och blomstrande kloster var hon en framstående predikant, läkare med stor kunskap om örter, musiker och konstnär. Marie-Louise Eklöf, som själv arbetar med läkande örter, berättar om Hildegards liv.

11 november: Dysterkvist?
Bilden av Martin Luther som en sträng dysterkvist lever kvar, trots att mycket pekar på motsatsen. Han skrev mängder av brev till vänner och okända som behövde tröst och kloka ord. Diakon Karin Löfgren är en av författarna till boken Martin Luther som själavårdare och vill ge en bredare bild av mannen som förändrade kyrkan och världen.

16 december: Program kommer

Vårfrukyrkan, Sarasalen (port 7)

En lördag i månaden, 09.30 till ca 11.30.

Ingen avgift. Frukost 30:–.

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se