Hedvig Lovisa Rinell – Missionär i Kina

Samtal kring teman som rör andlighet, sökande och samhällsaktuella frågor, med inbjuden gäst och samtalsledare.

Program hösten 2018

13 oktober: Missionär i Kina
Hedvig Lovisa Rinell föddes år 1867. Redan som skolflicka drömde hon om att resa ut som missionär. Hon kom till kejsardömet Kina 1894. I 55 år arbetade hon med utbildning av kinesiska barn, ungdomar och kvinnor. Möt hennes barnbarn Alice Rinell (själv uppvuxen i Kina på 30- och 40-talen), som berättar om ett unikt levnadsöde.

10 november: Den alltid kontroversielle Paulus
Såg han ner på kvinnor och ville hålla dem i bakgrunden? Vände han sig bara till icke-judar? Var det i själva verket så att det var Paulus som grundade kristendomen, som det ibland har hävdats? Bo Divander, präst i Svenska kyrkan, berättar om en förgrundsgestalt.

8 december: Förlåt och bli fri
Hur kan man förlåta – och varför? Du förlåter andra för din egen skull. Du som är kränkt och sårad blir befriad från bördan av att gå och tänka på det som har hänt och vara arg och ledsen. Barbro Holm Ivarsson, legitimerad psykolog, lär ut enkla, praktiska steg-för-steg-metoder för att förlåta.

Vårfrukyrkan, Sarasalen (port 7)

En lördag i månaden, 10.00 till ca 11.30.

Ingen avgift. Frukost 30:–.

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se