Katekumenat

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Då kan katekumenatet var någonting för dig. Det vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro och som vill utforska andligheten i vår kyrka.

Katekumenatet är ett sätt för församlingen att möta och ta emot vuxna som söker undervisning och som vill finna en tro. Samtalen utgår från deltagarnas egna frågor och livserfarenheter. Dessa får möta Bibelns berättelser, kristen tradition och kyrkans liv. Med på resan finns en präst och så kallade följeslagare – volontärer som redan vandrat trons väg ett tag. Katekumenatet finns i flera kyrkotraditioner och har sina rötter i fornkyrkans dopundervisning. Det har funnits i Sverige och Svenska kyrkan sedan början av 1990-talet.

Vilka vänder sig katekumenatet till?
Katekumenatet vänder sig till vuxna som vill döpas eller konfirmeras men även till andra som vill samtala om eller söker en kristen tro. Katekumenatet ger möjlighet att mötas och tillsammans med personer som är aktiva i församlingen samtala om och fördjupa sin syn på livet och tron.

Verkar det spännande? Vill du vara med? Ta chansen!

Så här ser upplägget ut för nästa grupp katekumener:

Plats Vårfrukyrkan, Fruängen. Tider 18.00–20.00, varannan torsdag. Datum under hösten 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 14 november (Obs! Onsdag), 29 november, 13 december. Uppehåll under jul och nyår. Första gången efter nyår: 10 januari, sedan varannan vecka till maj 2019. Vårens datum bestäms senare. Anmälan till Ann-Christine Janson, se kontaktuppgifter nedan.

Fyra gudstjänster blir stationer på vägen:

Välkomnandets gudstjänst Onsdag 5 december, Vårfrukyrkan 18.00
Kallelsens gudstjänst Söndag 17 februari, Brännkyrka kyrka 11.00
Bekräftelsens gudstjänst Påsknatten 20 april, Brännkyrka kyrka 23.30
(med möjlighet till dop/konfirmation för den som vill)
Sändningens gudstjänst I slutet av maj 2019, i Storkyrkan inne i stan.

På hemsidan Katekumenatet kan du fördjupa dig i vad det handlar om. Där finns även ett bra bildspel som sammanfattar det hela på ett lättfattligt sätt.

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se