Katekumenat

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Då kan katekumenatet var någonting för dig. Det vänder sig till vuxna  som är nyfikna på eller söker en tro och som vill utforska andligheten i vår  kyrka.

Katekumenatet är ett sätt för församlingen att möta och ta emot vuxna som söker undervisning och som vill finna en tro. Samtalen utgår från deltagarnas egna frågor och livserfarenheter. Dessa får möta Bibelns berättelser, kristen tradition och kyrkans liv. Katekumenatet finns i flera kyrkotraditioner och har sina rötter i fornkyrkans dopundervisning. Det har funnits i Sverige och Svenska kyrkan sedan början av 1990-talet.

Vilka vänder sig katekumenatet till?
Katekumenatet vänder sig till vuxna som vill döpas eller konfirmeras men även till andra som vill samtala om eller söker en kristen tro. Katekumenatet ger möjlighet att mötas och tillsammans med personer som är aktiva i församlingen samtala om och fördjupa sin syn på livet och tron.

Verkar det spännande? Vill du vara med? Ta chansen!

Så här ser upplägget ut för nästa grupp katekumener:

Plats Vårfrukyrkan, Fruängen. Tider 18.00–20,00, varannan vecka. Datum under hösten torsdagarna 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 14 november (Obs! onsdag), 29 november, 13 december. Uppehåll under jul och nyår. Första gången efter nyår: 10 januari, sedan varannan vecka till maj 2019. Vårens datum bestäms senare. Anmälan till Ann-Christine Janson senast 27 augusti, se kontaktuppgifter nedan.

Fyra gudstjänster blir stationer på vägen:

Välkomnandets gudstjänst söndag 11 november, Vårfrukyrkan 16.00
Kallelsens gudstjänst söndag 17 februari, Brännkyrka kyrka 11.00
Bekräftelsens gudstjänst påsknatten 20 april, Brännkyrka kyrka 23.30
(med möjlighet till dop/konfirmation för den som vill)
Sändningens gudstjänst i slutet av maj 2019, i Storkyrkan inne i stan.

Kom gärna och träffa ledare och tidigare deltagare på en informationskväll onsdag 22 augusti 19.00 i Vårfrukyrkan, efter kvällsmässan.

På hemsidan Katekumenatet kan du fördjupa dig i vad det handlar om. Där finns även ett bra bildspel som sammanfattar det hela på ett lättfattligt sätt.

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se