Katekumenat

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Då kan katekumenatet var någonting för dig. Det vänder sig till vuxna  som är nyfikna på eller söker en tro och som vill utforska andligheten i vår  kyrka.

Katekumenatet är ett sätt för församlingen att möta och ta emot vuxna som söker undervisning och som vill finna en tro. Samtalen utgår från deltagarnas egna frågor och livserfarenheter. Dessa får möta Bibelns berättelser, kristen tradition och kyrkans liv. Katekumenatet finns i flera kyrkotraditioner och har sina rötter i fornkyrkans dopundervisning. Det har funnits i Sverige och Svenska kyrkan sedan början av 1990-talet.

Vilka vänder sig katekumenatet till?
Katekumenatet vänder sig till vuxna som vill döpas eller konfirmeras men även till andra som vill samtala om eller söker en kristen tro. Katekumenatet ger möjlighet att mötas och tillsammans med personer som är aktiva i församlingen samtala om och fördjupa sin syn på livet och tron.

Låter det intressant? Brännkyrka församling startar en  grupp den 7 september, vi träffas i Evasalen, Vårfrukyrkan torsdagar varannan vecka i två terminer.

Anmälan till Ingeborg Wandt eller Ann-Christine Janson, se kontaktuppgifter nedan.

På hemsidan Katekumenatet kan du fördjupa dig i vad det handlar om. Där finns även ett bra bildspel som sammanfattar det hela på ett lättfattligt sätt.

Ann-Christine Janson

E-post: ann-christine.janson@svenskakyrkan.se