Påskmåltid i Vårfrukyrkan, Fruängen

Jesus och lärjungarna samlas på övervåningen i ett hus i Jerusalem för att fira pesach, det judiska påskfirandet. Under denna måltid instiftar han det vi känner igen som nattvarden. Hur gjorde Jesus, vad sa han? Vad betyder det? Den judiska påskmåltiden är rik på symbolik och alla rätter som serveras har sin betydelse. Vill du veta mer om både den judiska och den kristna högtiden? Är du dessutom hungrig? Följ med på en resa i tanke och smak.

På skärtorsdagen, 29 mars, bjuder vi på lammstek och andra godsaker i Mariasalen, Vårfrukyrkan, klockan 17.00. Församlingens personal berättar om påskfirandet och den första nattvarden. 18.30 börjar sedan skärtorsdagsmässan i kyrksalen. Attenda gärna Facebook-eventet!

Anmälan till måltiden
Anmäl dig till Nicklas Fredlund på nicklas.fredlund@svenskakyrkan.se, senast måndag 26 mars. Anmälan är bindande. OBS! Det går inte längre att anmäla sig.