Raderade kvinnor - Tina Wilhelmsson

Program hösten 2018

27 september: Vägen till mig själv
Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke, kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det väckte stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu vill leva som Ann-Christine. Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också. Se även www.acruuth.se.

25 oktober: Raderade kvinnor
Vad hände när Ikea klippte ut alla kvinnor ur katalogen i Saudiarabien? Vad gjorde Mileva Marić som var så märkvärdigt? Vem var egentligen Émilie du Châtelet? Vissångerskan Tina Wilhelmsson ger en föreställning om fantastiska kvinnor som raderats ur historien – en historielektion och konsert i ett!

15 november: Att falla uppåt; en vandring genom de tolv stegen
Alla har vi något som står mellan oss och livet. Mary Philipson utgår från sitt arbete med tolvstegsprogrammet i Katarina församling.

6 december: Den rädda löparen – 134 mil av tillit
Kristina Paltén berättar om sin löpning från Turkiet genom Iran till Turkmenistan, med betoning på möten mellan människor och meningen med livet. Det är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld.

Vårfrukyrkan, Mariasalen

Torsdagar 18.30.

Från 17.30 enkel fika 30:–.

Alltid fri entré!

Ingemar Cederlund