Vårkonsert i Brännkyrka kyrka

Program våren 2017

16 februari: Berättelsen om den dysfunktionella familjen
Berättelsen om den dysfunktionella familjen bygger på en svit låtar i blues-visa-jazz-stil som framförs med humor, värme och djup. Mellansnacken väver ihop dem till en berättelse – som också virkar ihop vår tids existentiella frågor, med människorna som i bibliska berättelser brottats med samma frågor. Sångerna är skrivna och framförs av Kristina Grahn, präst i St Mikaels församling, Huddinge pastorat samt tre musiker.

9 mars: Inte en berättelse
Författarsamtal med Stina Oscarson om människovärde, ekonomisk tillväxt och kulturens kraft att skapa förändring. Stina Oscarson har tidigare bland annat varit chef på radioteatern och krönikör på DN kultur. 2015 kom hennes debutbok ”Inte en berättelse”, som hyllats av kritiker över hela landet. Hon skriver: ”Sanningen består alltid av en mångfald av berättelser” och ”Tvivlet är demokratins immunförsvar.”

20 april: Den provocerande nåden
”‘Bortom egot finns nåden’ – ordet nåd provocerar mig. Det är som en oförtjänt gåva som kommer uppifrån. En gåva som man inte bett om, men som försätter mig i tacksamhetsskuld. Hur kan vi förstå begreppet nåd?” Välkommen till en kväll tillsammans med Camilla Lif, präst i Katarina församling och författare till boken Vad vill du mig idag?.

18 maj: Möt Damon Rasti
Möt Damon Rasti, initiativtagare till Kärleksmanifestationen på Sergels torg, dagarna efter terrorattentatet, eldsjäl, debattör, entreprenör och skribent i ett samtal om samtid, svenskhet och gemenskap.

Vårfrukyrkan, Mariasalen

Torsdagar 18.30.

Från 17.30 enkel fika 30:–.

Alltid fri entré!

Ingemar Cederlund