Pilgrimsvandra med oss i Brännkyrka församling

Dagsvandringar i vår

Vi utgår från utealtaret vid Brännkyrka kyrka med en inledande gudstjänst/andakt och går till Fruängen. Anländer Vårfrukyrkan där kyrkkaffe serveras före mässan. Söndagarna 25 mars, 2 april, 13 maj och 3 juni. Start 13.00 i Brännkyrka, kyrkkaffe 15.00 i Fruängen. 16.00 firar vi pilgrimsmässa. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma.

Pilgrimskväll 18 april

Alla pilgrimsgrupper är välkomna att delta! Först firar vi pilgrimsmässa i Vårfrukyrkan. Sedan finns möjlighet att titta på packning, utrustning, göra sin stav. Vi samtalar också om vad som förväntas av pilgrimer under våra vandringar. Vi bjuder på soppa, bröd och kaffe/kaka. 18.00 börjar mässan, information och samkväm till 21.30.

Helgvandring Uppsala 27-29 april
Tema: Heliga Birgitta

Vi vandrar Ingegärdsleden från Uppsala och norrut. Vi sover första natten i Uppsala och andra natten i Tensta, norr om Storvreta. Vi firar högmässa i Tensta kyrka söndag 29 april. Helgen pågår fredag morgon till söndag eftermiddag. Gemensam resa från Älvsjö med pendeltåg. Avgift 600 kronor. I avgiften ingår mat samt enkel logi i flerbäddsrum. Max 15 deltagare. Anmälan senast 31 mars. OBS! Vänder sig till församlingsmedlemmar i första hand, i mån av plats övriga intresserade. Information/anmälan: Nicklas Fredlund, nicklas.fredlund@svenskakyrkan.se, 08-447 11 94.

Pilgrimsvandring längs Camino Santiago 15–23 maj
Tema: De sju nycklarna

Santiago de Compostela är ett av kristenhetens tre största pilgrimsmål. Nu sänder Brännkyrka församling ut ett gäng pilgrimer. Vill du vara med? Vi kommer sammanlagt att gå 115 kilometer på sju dagar. Planen är att vara borta i nio dagar, två resedagar och sju vandringsdagar. Pilgrimer behöver vara i relativt ”good shape”, vi kommer att göra en dagsvandring på nästan 30 kilometer. Förträffar i april och maj. Flyg till och från Madrid, buss till Ourense, tåg från Santiago. Avgift 3000 kronor, resa, logi, halvpension ingår. Max 15 deltagare. Anmälan senast 3 april. OBS! Vänder sig till församlingsmedlemmar i första hand, i mån av plats övriga intresserade. Information/anmälan: Nicklas Fredlund, nicklas.fredlund@svenskakyrkan.se, 08-447 11 94.

Mer information om pilgrimsvandringar

Läs mer om vad det innebär att vara pilgrim och få reda på hur en pilgrimsvandring kan gå till på Stockholms stifts webbportal www.pilgrimstockholm.se. Där hittar du också information om fler aktuella pilgrimsvandringar i Stockholmsområdet. Hos Riksförbundet Pilgrim i Sverige finns pilgrimsleder och evenemang i hela landet listade.